Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام برای رفع مشکلات و چالش‌های جهانی امت خود، کنگره جهانی تحت عنوان "حج" را بر محور توحید، که سمبل آن کعبه است، تدارک دیده تا چالش‌های جهانی مسلمانان در آن چاره‌جویی شود، اما غاصبان سرزمین وحی اهداف این کنگره را خالی از محتوا کرده و آن را از اهدافش دور ساخته‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، کعبه مظهر توحید ادیان ابراهیمی و مورد احترام همه ادیان توحیدی است که در اسلام با تبدیل آن به قبله مسلمانان، از جایگاه ویژه‌تری برخوردار شد و محل همایش جهانی اسلام با عنوان "کنگره جهانی حج" گردید تا بزرگان و نخبگان امت اسلامی سالی یکبار بتوانند در کنار هم برای رفع مشکلات مسلمانان در اقصی نقاط جهان چاره‌جویی کنند و امکانات موجود در جهان اسلام را برای رفع آلام این مشکلات بکار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طبیعی است که در هر عصر و دوره و زمان هر پیامبر آسمانی، عده‌ای در مقابل رسالت آسمانی این پیامبران صف‌آرایی کرده و برای منافع نامشروع خود به مقابله با این پیامبران و پیروان سفیران الهی پرداختند که تاریخ پر است از نمونه‌های ظالمان و طاغیان که برای زندگی دو روزه این دنیا، به بدترین جنایات علیه پیامبران و حقیقت‌طلبان دست زدند، همچنانکه تاریخ گواه صادقی بر پایداری و جانفشانی و ایثارگری پیروان پیامبران خداوند بوده و هست.

فرصتی منحصربفرد برای جهان اسلام

"حج ابراهیمی"، از امتیازات برجسته اسلام است که متمکنین و نخبگان امت اسلامی هر ساله شرکت در کنگره بزرگ حج را از وظائف دینی خود دانسته و با شوق و ذوق هرچه تمامتر برای انجام این فریضه بزرگ می‌شتابند و تقدیم هر خدمتی را که از دست‌شان برآید به امت اسلامی را افتخار و وسیله موثر برای قرب و رضایت الهی می‌دانند. در هیچ دین و آئینی غیر از اسلام را نمی‌توان سراغ آورد که دارای چنین همایش جهانی با حضور برجستگان فکری و اقتصادی و اجتماعی باشد.



تهیه و تدارک جمع چند میلیونی با این ترکیب برای حتی مسیحیت آنهم بصورت متوالی هر ساله بدون پرداخت کوچک‌ترین هزینه، نه مشکل که ناممکن است و این از معجزات اسلام در همه دوره‌ها و در میان همه نسل‌هاست.

حج را می توان سمبل نگاه جامع گرایانه اسلام به ابعاد سیاسی و اجتماعی زندگی انسان دانست. زمانی که این فریضه الهی به دلیل نقش کلیدی آن در بیداری مسلمانان جهان از سوی دشمنان اسلام به سمت سطحی گرایی سوق داده شد؛ انحطاط جهان اسلام و محروم کردن امت اسلامی از امتیاز برجسته حج ابراهیمی آغاز شد.

بزرگ‌ترین ظلم و خیانت به امت اسلام، محروم کردن جوامع اسلامی از دستاوردهای حج ابراهیمی در ایجاد اتحاد و اتفاق و تعاون جمعی بین امت اسلامی است. در حج دوستان و دشمنان اسلام و مسلمانان به آنان در نقاط مختلف جهان شناسانده می‌شود، بدین جهت است که یکی از مناسک حج، رجم شیطان و برائت از مشرکین معرفی شده و مسلمانان برای دستیابی به دستاورهای فاخر حج ابراهیمی باید حتماً رمی جمرات و برائت از مشرکین را انجام دهند که بعبارتی دیگر، تبری جستن از شیطان زمانه خود است.

احیای حج ابراهیمی، نتیجه انقلاب اسلامی

در گذشته‌های نه چندان دور، حج برگزار می‌شد و مسلمانان بدلیل دوری از فلسفه اصلی حج، دشمنان اسلام را حتی در سرزمین وحی می‌دیدند و دم بر نمی‌آوردند و چه بسا می‌دانستند که وجود کفار در این سرزمین حرام است ولی فضای حج آنچنان امنیتی شده بود و مسلمانان هم آنقدر از انگیزه سیاسی حج بدور نگه داشته شده بودند، که هیچ واکنشی در قبال دخالت بیگانگان غیر مسلمان در امور حرمین شریفین از خود نشان نمی‌دادند و همزیستی حج با معارضان حقیقی حج ابراهیمی را تحمل می‌کردند.

انقلاب اسلامی ایران، روشنگر نقش اصلی حج در رفع ابتلائات جهان اسلام و احیاکننده حج ابراهیمی است.

حج نقش مهمی در  تقریب مذاهب دارد چون همه مسلمین جهان شعاع های دایره ایمانند از مبدأ، به نقطه مرکزی مقصد می‌پیوندند.  همه مسلمانان در نقاط مختلف دنیا با رنگ های متفاوت، زبان‌های گوناگون، نژادهای متنوع و مذاهب مختلف دایره ای به این وسعت، با تمام شعاع هایش به نقطه وحدت یعنی مرکز این دایره دینی «کعبه خانه خدا» می‌رسند و دریایی را بوجود می‌آورند که با تمام قطراتش در یک محیط آرمیده است. چنانکه دریا از قطره‌ها، و دایره از شعاع های فراوانی تشکیل یافته، اسلام هم از نژادهای مختلف تشکیل یافته است. همچنانکه شعاع های یک دایره با هم مساوی و قطره های یک دریا با هم برابر هستند افراد امت اسلامی با هم برادر و برابر هستند، «إنَّمَا الْمؤمِنون إخوه» همه مؤمنان در هر جا و هر نژاد و رنگ و زبان و مذهبی باشند تازمانی که در حول و محور این اصول بگردند برابر هستند و از یک پیکر و گوهر می باشند. اگر نگاهی به  فلسفه حج بیندازیم در می یابیم که حج یعنی؛ من و تو، ما شدن و قطره ای به دریا شدن است و از جدایی و تفرقه، روی گردانیده و در دایره حرم امن، ایمن ماندن و به سان دریا خروشیدن و دشمن را فرو کشیدن است.

خانه‌ای جاودان برای مردم

امام خمینی(ره)، در پیام شهریورماه سال 66 در باره ‏فلسفه حج و رسالت حجاج در کنگره عظیم عبادی- سیاسی حج‏ می فرماید:  بیت اللَّه الحرام، اول بیتی است که برای «ناس» بنا شده. بیت همگانی است. هیچ شخصیتی و هیچ رژیمی و هیچ طایفه ‏ای حق تقدم در آن را ندارد. اهل بادیه و صحرانشینان و خانه به دوشان با عاکفان کعبه و شهرنشینان و دولتمردان در آن یکسانند. این بیت معظم برای ناس بنا شده، و برای قیام ناس و نهضت همگانی، و برای منافع مردمی. و چه نفعی بالاتر و والاتر از آنکه دست جباران جهان و ستمگران عالم از سلطه بر کشورهای مظلوم کوتاه شود، و مخازن عظیم کشورها برای مردم خود آن کشورها باشد. بیتی که برای قیام تأسیس شده است، آن هم قیام ناس و للناس، پس باید برای همین مقصد بزرگ در آن اجتماع نمود، و منافع ناس را در همین مواقف شریف تأمین نمود، و رمی شیاطین بزرگ و کوچک را در همین مواقف انجام داد.



فرصتی بی‌نظیر برای اصلاح خود و جامعه
بنیانگذار جمهوری اسلامی در سازندگی حج می‌گوید: مراتب معنوی حج، که سرمایه حیات جاودانه است و انسان را به افق توحید و تنزیه نزدیک می‏نماید، حاصل نخواهد شد مگر آنکه دستورات عبادی حج به طور صحیح و شایسته و مو به مو عمل شود... و بُعد سیاسی و اجتماعی آن حاصل نمی‏ گردد، مگر آنکه بُعد معنوی و الهی آن جامعه عمل پوشد، و لبیکهای شما جواب دعوت حق تعالی باشد و خود را محْرم برای وصول به آستانه محضر حق تعالی نمایید، و لبیک گویان برای حق نفی شریک به همه مراتب کنید و از «خود»، که منشأ بزرگ شرک است  به سوی او- جلّ و علا- هجرت نمایید... اگر جهات معنوی به فراموشی سپرده شود، گمان نکنید که بتوان از چنگال شیطان نفس رهایی یابید. و تا در بند خویشتن خویش و هواهای نفسانی خود باشید، نمی‏توانید جهاد فی سبیل اللَّه و دفاع از حریم اللَّه نمایید.

حج فریاد بلند مظلومیت مسلمانان است

امام خمینی اصلی ترین بخش اعمال عبادی- سیاسی حج را «برائت از مشرکین» می دانند در کلام معمار کبیر انقلاب حج «قیام» است و بایستی پاسخگوی فریادهای مظلومانه فلسطین، و همه مسلمانان مظلوم جهان باشد.. نکته مهم اینجاست که ایشان برای این عمل تنها منشا سیاسی قائل نیستند، بلکه ریشه اصلی برائت از مشرکین را در قیام انبیای الهی و ادامه راه آن بزرگواران می دانند. از همین روست که معمار کبیر انقلاب برائت از مشرکین را شرط قبولی حج می دانند و اعلام می کنند که بدون آن، حج ما حج نیست.

امام خمینی فریاد برائت از مشرکان در مراسم حج را یک فریاد سیاسى عبادى می‌دانند که از طریق این فریاد، «زائران ایرانى و فلسطینى و لبنانى و افغانى که مورد تجاوز کفار قرار گرفته‌‏اند» هماهنگ شده و «دشمن مشترک همه مظلومان را با نداى واحد» به عالمیان معرفى می‌کنند.

به تعبیر امام خمینی(ره)؛ "امروز فریاد برائت ما از مشرکان و کافران، فریادِ از ستم ستمگران و فریاد امتى است که جانشان از تجاوزات شرق و غرب و در رأس آنان امریکا و اذناب آن به لب رسیده است و خانه و وطن و سرمایه‏اش به غارت رفته است. فریاد برائت ما، فریاد ملت مظلوم و ستم دیده کشیده افغانستان است و من متأسفم که شوروى به تذکر و هشدار من در مورد افغانستان عمل ننمود... و نیز فریاد برائت ما فریاد مردم مسلمان آفریقا است، فریاد برادران و خواهران دینى ما که به جرم سیاه بودن، تازیانه ستمِ سیه‏‌روزان بى‏‌فرهنگِ نژادپرست را مى‏‌خورند. فریاد برائت ما، فریاد برائت مردم لبنان و فلسطین و همه ملت‌ها و کشورهاى دیگرى است که ابرقدرت‌هاى شرق و غرب، خصوصاً امریکا و اسرائیل به آنان چشم طمع دوخته‏‌اند و سرمایه آنان را به غارت برده‌‏اند و نوکران و سرسپردگان خود را به آنان تحمیل نموده‌‏اند و از فواصل هزاران کیلومتر راه به سرزمین‌هاى آنان چنگ انداخته و مرزهاى آبى و خاکى کشورشان را اشغال کرده‏‌اند."

حج مظهر عزت و معنویت

نظرگاه مقام معظم رهبری همچون همه مسائل مطابق با  مواضع امام خمینی(ره) است. بخشی از این نظرات معظم‌له را با هم مرور می‌کنیم: موسم حج برای مسلمانان، موسم افتخار و شُکوه در چشم خلایق و موسم نورانیّت دل و خشوع و ابتهال در برابر خالق است. حج، فریضه‌ای قدسی و دنیوی و خدایی و مردمی است. (پیام به مسلمانان جهان، 12 شهریور 1395)

حجّ ابراهیمی که اسلام به مسلمانان هدیه کرده است، مظهر عزّت و معنویّت و وحدت و شُکوه است؛ عظمت امّت اسلامی و اتّکاء آنان به قدرت لایزال الهی را به رخ بدخواهان و دشمنان می کِشد و فاصله‌ آنان را با منجلاب فساد و حقارت و استضعافی که زورگویان و قلدران بین‌المللی بر جوامع بشری تحمیل می کنند، برجسته می سازد. (پیام به مسلمانان جهان، 12 شهریور 1395)

حج متعلّق به اسلام است، متعلّق به امّت اسلامی است، ضامن تداوم اسلام است. احترام ماه‌های حج - نشان می دهد که چقدر این عملیّات عظیم است، مؤثّر است؛ اینها نشان‌دهنده‌ این است که این فریضه، از یک خصوصیّاتی نسبت به امّت اسلامی برخوردار است که هیچ فریضه‌ دیگری دارای این خصوصیّات نیست؛ این را باید توجّه داشت. ( در دیدار مسوولان و دست‌اندرکاران حج‌، 31 مرداد 1394)

 حج دو رویه‌ متفاوت و مکمّل یکدیگر دارد: یک رویه‌ فردی، یک رویه‌ اجتماعی؛ هر دو را باید رعایت کرد و توجّه داشت. ( در دیدار مسوولان و دست‌اندرکاران حج‌، 31 مرداد 1394)

همدلی اسلامی، مظهر واقعی همدلی و هم‌زبانی در حج است؛ نه‌فقط برای ملّت ایران، [بلکه‌] برای همه‌ مسلمانان جهان؛ برای امّت اسلامی. ( در دیدار مسوولان و دست‌اندرکاران حج‌، 31 مرداد 1394)

علل و عوامل خونین‌سازی حج ابراهیمی

حج ابراهیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با برائت از کفار و ایجاد اتحاد بین مسلمانان، می‌رفت تا مسلمانان را با روشنگری و شناساندن عوامل مصائب و بدبختی جهان اسلام، آنها را در جبهه واحد ضداستکباری و ظلم‌ستیزی سازماندهی کند.

طبیعی است که مخالفان اسلام و وحدت امت اسلامی لا حج ابراهیمی که درصدد وفاق و همدای جوامع اسلامی نقش ایفاء کند و مروج چنین حجی نیز ایران اسلامی است، به مخالفت برخیزند و از تمام انرژی و سرمایه خود در میان سران کشورهای اسلامی بویژه در عربستان و وهابیت استعماری حداکثر استفاده را بعمل آورند.

مخالفت شدید حکومت وهابی سعودی در انجام حج ابراهیمی از سوی ایرانیان در سال 1366 با اعمال سیاست سرکوب و چماقی سعی کرد برای همیشه با ارعاب در میان جهان اسلام، ایران را در پیگیری حج ابراهیمی منزوی کند.

نهم مرداد ۱۳۶۶ش، مصادف با ششم ذی‌الحجه سال ۱۴۰۷ق، در جریان برگزاری مراسم برائت از مشرکان در ایام حج، پلیس عربستان به تظاهرکنندگان حمله کرد و بنابر گزارش رسانه‌ها، در مسیر حرکت راهپیمایان، از پشت‌بام‌ها سنگ و آجر به‌سمت حجاج پرتاب کردند و پس از آن، پلیس سعودی با گازهای سمی و اسلحه، حاجیان را مورد هدف قرار داد.

این رخداد، بزرگ‌ترین کشتار حجاج در مراسم حج در تاریخ معاصر دانسته شده و به جمعه خونین نیز معروف شده است.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در این واقعه، ۳۲۵ ایرانی که بیشتر آنها زن بودند، کشته شدند. این رخداد، عکس‌العمل شدید مقامات ایرانی از جمله امام خمینی را در پی داشت و منجر به قطع رابطه سیاسی دو کشور و توقف اعزام حجاج شد.


 
کشته شدن حجاج ایرانی توسط پلیس عربستان سعودی، واکنش شدید امام خمینی، رهبر انقلاب اسلامی ایران را در پی داشت.  رهبر فقید جهان اسلام این واقعه را موجب شکسته شدن دل پیامبر اسلام دانست.  همچنین در سخنرانی خود اشاره فرمودند: "اگر ما از مسئله قدس بگذریم، اگر ما از صدام بگذریم، اگر ما‎ ‎از همه کسانی که به ما بدی کردند بگذریم، نمی‌توانیم (از) مسئله حجاز بگذریم. مسئله‎ ‎حجاز یک باب دیگری است".

کشتار زائران خانه خدا توطئه ای برای جلوگیری از نفوذ اسلام‏

‏‏کشتار زائران خانۀ خدا توطئه ای برای حفظ سیاستهای استکبار و‏‎ ‎‏جلوگیری از نفوذ اسلام ناب محمدی ـ صلی الله علیه و آله و سلّم ـ‏‎ ‎‏است. و کارنامۀ سیاه و ننگین حاکمان بی درد کشورهای اسلامی‏‎ ‎‏حکایت از افزودن درد و مصیبت بر پیکر نیمه جان اسلام و‏‎ ‎‏مسلمین دارد.



بعضی افراد تا قبل از حادثۀ تلخ و شیرین حج در سال گذشته،‏‎ ‎‏فلسفۀ اصرار جمهوری اسلامی ایران را بر راهپیمایی برائت از‏‎ ‎‏مشرکین به خوبی درک نکرده بودند و از خود و دیگران سؤال‏‎ ‎‏می کردند که در سفر حج و در آن هوای گرم چه ضرورتی به‏‎ ‎‏راهپیمایی و فریاد مبارزه است؛ و اگر هم فریاد برائت از مشرکین‏‎ ‎‏هم سر داده شود، چه ضرری متوجه استکبار می شود. و چه بسا‏‎ ‎‏افراد ساده دلی تصور می کردند که دنیای به اصطلاح متمدن‏‎ ‎‏جهانخواران نه تنها تاب تحمل اینگونه مسائل سیاسی را خواهد‏‎ ‎‏داشت، که به مخالفان خود حتی بیش از این هم اجازۀ حیات و‏‎ ‎‏تظاهرات و راهپیمایی خواهند داد. و دلیل این مدعا اجازۀ‏‎ ‎‏راهپیمایی‌هایی است که در کشورهای به اصطلاح آزاد غرب داده‏‎ ‎‏می شود. ولی این مسأله باید روشن باشد که آنگونه راهپیمایی‌ها‏‎ ‎‏هیچ گونه ضرری برای ابرقدرتها و قدرتها ندارد. راهپیمایی مکه و‏‎ ‎‏مدینه است که بسته شدن شیرهای نفت عربستان را به دنبال دارد.‏‎ ‎‏راهپیماییهای برائت در مکه و مدینه است که به نابودی‏‎ ‎‏سرسپردگان شیاطین و امریکا ختم می شود. و درست به همین‏‎ ‎‏جهت است که با کشتار دسته جمعی زنان و مردان آزاده از آن‏‎ ‎‏جلوگیری می شود، و در پناه همین برائت از مشرکین است که حتی‏‎ ‎‏ساده دلان می‌فهمند که نباید سر بر آستان قدرت‌های شیطانی بویژه امریکا نهاد. ‏

‏‏ملت عزیز و دلاور ایران مطمئن باشند که حادثۀ مکه منشأ‏‎ ‎‏تحولات بزرگی در جهان اسلام و زمینۀ مناسبی برای ریشه کن‏‎ ‎‏شدن نظام‌های فاسد کشورهای اسلامی و طرد روحانی نماها‏‎ ‎‏خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برائت از مشرکین مسلمانان جهان انقلاب اسلامی اسلامی ایران حج ابراهیمی ام ت اسلامی جهان اسلام امام خمینی امت اسلامی امت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است

عبدالله ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم همزمان با سراسر کشور در مشهد و شش شهرستان استان خراسان رضوی برگزار می‌شود.

رئیس مرکز رسانه و اطلاع رسانی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: این آزمون از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۲ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه با رقابت ۱۶۱۷ حافظ قرآن در هشت حوزه امتحانی در شهرهای مشهد، سبزوار، تربت‌جام، نیشابور، کاشمر، خواف و تربت حیدریه برگزار می‌شود.

وی همراه شدن معنا، علوم و واژگان قرآنی با جان هزاران نفر را از جمله دلایل اهمیت این آزمون قرآنی بیان و تصریح کرد: این افراد قرآنی قرار است تا با شرکت در این آزمون در سطوح عالی علمی و دانش طی طریق کنند و در آینده موجب گفتمان سازی و حکم‌رانی اندیشه اسلامی با تکیه بر آیات نورانی قرآن کریم شوند.

ابراهیمی حضور بیش از ۱۶۰۰ حافظ قرآن را موجب ایجاد نورانیت در این رقابت معنوی دانست و خطاب به فعالان رسانه گفت: به تصویر کشیدن این رویداد عظیم امری بسیار مقدس و از برکات زندگی کاری هر فعال رسانه‌ای خواهد بود.

رئیس مرکز رسانه و اطلاع رسانی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی کار رسانه‌ای و تبلیغ این رویداد را کمک به حاملان آیات الهی برای پیدا کردن جایگاه تبلیغی و سوق دادن جامعه به سمت و سوی گنجینه تمام نشدنی آیات الهی دانست و از همکاران رسانه‌ای خواست تا آزمون سراسری اعطای مدارک تخصصی را به صورت ویژه تحت پوشش رسانه‌ای و خبری قرار دهند و مثل همیشه در توسعه ارزش‌های قرآنی سهیم باشند.

کد خبر 6095340

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • وزیر امور خارجه به گامبیا رفت
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر امیر عبداللهیان به گامبیا
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است