Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@19:07:20 GMT

پرورش خون آشام شمال صنعتی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۳۹۵۷

پرورش خون آشام شمال صنعتی می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،  دکتر مصطفی جعفر‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن و مجری طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با بیان اینکه این طرح یکی از طرح‌های ویژه این دانشگاه است، گفت: طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با پرورش ۳۰۰ قطعه زالو آغاز شد و به ۱۰ هزار قطعه رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او استحصال ماده ضد انعقادی موجود در بزاق زالو را برنامه بعدی این طرح اعلام کرد و افزود: دانشگاه به دنبال گرفتن مجوز‌های لازم و تامین فضا برای این کار است تا طرح وارد مرحه صنعتی شود.

جعفر‌پور با بیان اینکه طرح پرورش زالوی خزری یکی از منابع تأمین مالی دانشگاه خواهد شد، ادامه داد: اقدامات آزمایشگاهی نیز روی بزاق زالو و استحصال آن انجام شده است.

این دکتر دامپزشکی گفت: زالو‌های مولد خزری از مناطق مختلف استان جمع آوری شده است و در یک پروسه هشت ماه تولید و تکثیر می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن افزود: تحقیقات بر روی ترکیبات بزاق زالو‌های خزری و مقایسه آن با زالو‌های سایر نقاظ دنیا نیز همزمان در حال انجام است تا این محصول خام را تولید کنیم.

مجری طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با بیان اینکه قیمت هر قطعه زالو در کشور‌های خارجی ۱۶ دلار خرید و فروش می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر سالانه ۸ تا ۹ هزار زالو در این دانشگاه تولید و تکثیر می‌شود که اگر امکنات و فضای فیزیکی بیشتری در اختیار قرار بگیرید علاوه بر افزایش تولید می‌توان نیم نگاهی نیز به صادرات آن داشت.

دکتر جعفر‌پور گفت: از ظرفیت دانشجویان نیز دراین طرح استفاده می‌شود بگونه‌ای که دو پایان نامه دانشجویان در خصوص اثرات ضد میکروبی بزاق و فلور باکتریال روده زالو نوشته شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن با بیان اینکه حدود ۱۲۰ فرآورده دارویی از بزاق دارو استحصال می‌شود، گفت: این دارو‌ها قبرای درمان بیماری‌های عفونی، کاهش درد‌های مفصلی و بیماری‌های التهابی مانند رماتیسم مفصلی و درمان بیماری‌های قلبی عروقی و واریس استفاده می‌شود.

او با بیان اینکه زالو‌های خزری نیز شامل دو گونه با شهرت جهانی است، گفت: پرورش زالوی خزری در محیط آزمایشگاهی علاوه بر کسب درآمد می‌تواند جلوی انقراض این گونه بومی شمال کشور را نیز بگیرد.

انتهای پیام / ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زالو درمانی زالوی طبی زالوی قاچاق پرورش زالوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو

بسیاری از افراد مخصوصا کودکان علاوه بر این که درد ناشی از سوزن را دوست ندارند، به طور کلی از این ایده که یک سوزن از روی پوستشان به داخل وارد شود، احساس ناراحتی می‌کنند. علاوه بر این، سوزن‌های زیرپوستی استفاده شده برای نمونه‌برداری ممکن است به‌طور تصادفی به دست کادر درمان فرو برود و خطراتی را برای آنها ایجاد کند.

با در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی، محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ سوئیس اخیرا به بررسی زالو‌های خون‌خوار پرداختند.

این موجودات از طریق دهان مکنده خود به پوست میزبان می‌چسبند، با دندان‌های تیز داخل آن پوست نفوذ می‌کنند، سپس فشار منفی ایجاد می‌کنند تا خون را بیرون بکشند. آنها همچنین دارای یک ماده ضد انعقاد طبیعی در بزاق خود هستند که جریان خون را حفظ می‌کند.

دستگاه الهام گرفته شده از زالو به شکل یک مکنده کوچک سیلیکونی است که روی پوست بازو قرار می‌گیرد، فشرده می‌شود و سپس برای انجام کار در آن جا باقی می‌ماند.

این گجت به جای داشتن دندان در داخل، دارای مجموعه‌ای دایره‌ای از میکروسوزن‌های فولادی ضد زنگ به طول دو میلی‌متر است که بدون درد به لایه‌های بالایی پوست نفوذ می‌کند. با ایجاد فشار داخلی منفی خون از ورید‌های مویرگی پوست خارج می‌شود. این خون در یک مخزن یکپارچه جمع‌آوری می‌شود که حاوی یک ضد انعقاد نیز هست تا اطمینان حاصل شود که نمونه در حالت مایع باقی می‌ماند.

هنگامی که این دستگاه یکبار مصرف از روی پوست برداشته شد، یک درپوش روی انتهای باز آن قرار می‌گیرد و محتویات آن را جمع می‌کند. متعاقبا یک آداپتور ویژه به آن اجازه می‌دهد تا در سیستم‌های آزمایشگاهی موجود که برای تجزیه و تحلیل خون جمع‌آوری شده توسط سوزن طراحی شده‌اند، استفاده شود. لازم به ذکر است که این دستگاه نمی‌تواند به اندازه یک سوزن از خون نمونه بردارد، اما برای طیف گسترده‌ای از آزمایش‌ها کافی و کارآمد است.

به دلیل پنهان شدن میکروسوزن‌ها در داخل دستگاه، خطر برخورد تصادفی انگشتان به آن سوزن‌ها بسیار کم است. همچنین ادعا می‌شود که این فناوری نسبت به سوزن‌های سنتی ارزان‌تر است و به آموزش کمتری نیاز دارد و بنابراین می‌تواند به طور ویژه برای استفاده در کلینیک‌های دارای منابع محدود، مانند کلینیک‌های کشور‌های در حال توسعه، مناسب باشد. نسخه کاملا زیست تخریب پذیر آن نیز در دست ساخت است.

محققان اکنون به دنبال شرکایی برای کمک به توسعه بیشتر این دستگاه هستند. این دستگاه با موفقیت روی خوک‌ها آزمایش شده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا تا 13 اردیبهشت ادامه دارد
  • انعقاد دو موافقت‌نامه بزرگ تحقیقاتی در یک هفته
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • انعقاد 2 موافقت‌نامه تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز